Vuoden Auto Suomessa 2023 -finalistit

Auto- ja liikennetoimittajat ry valitsee vuosittain Vuoden Auto Suomessa -mallin.

Vuoden Auto Suomessa -arvonimestä kilpailevat edellisen vuoden marraskuun alun ja kuluvan vuoden lokakuun lopun välillä myyntiin tulleet uutuusmallit. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että ehdolla olevan automallin hinnat pitää olla julkistettu lokakuun loppuun mennessä, ja mallin on oltava myynnissä Suomessa ennen vuodenvaihdetta. Myynnissä ololla tarkoitetaan sitä, että auto on hinnoiteltu ja jälleenmyyjät ottavat tilauksia vastaan.

Mallin on myös oltava nk. täysin uusi, eli kasvojenkohennus, uudet moottorivaihtoehdot tai uudet koriversiot eivät riitä.

Vuoden Auto Suomessa 2023 -arvonimestä kilpailevat kuusi finalistia ovat Kia Niro, Mercedes-Benz EQE, Opel Astra, Renault Megane E-Tech Electric, Škoda Fabia ja Volkswagen ID. Buzz.

Finalisteista puolet (Mercedes-Benz, Renault ja Volkswagen) on sähköautoja, mutta suuri osa suomalaisista ostaa edelleen polttomoottorisia autoja. Siksi on hyvin luontevaa, että yksi finalisti (Škoda) on saatavissa vain perinteisellä bensiinimoottorilla. 

Vuoden Auto Suomessa 2023 julkistetaan perjantaina 16.12. kello 19.00 Tampere-talossa alkavassa Auto- ja Liikennegaalassa. Tilaisuutta voi seurata suorana lähetyksenä Aamulehti Livessä ja IS-TV:ssä.

Kuvat: Jari Kohonen

Finalistit aakkosjärjestyksessä.