Palvelevaa autokauppaa

Väänäsen Autossa on kohdattu asiakkaita Kuopion seudulla jo 60 vuotta. Moni asia on tässä ajassa muuttunut, mutta yksi on ja pysyy: hyvä asiakaspalvelu.

Kuopiolaisessa Väänäsen Autossa on valmistauduttu juhlavuoden viettoon vaihtelevissa tunnelmissa.

Vuoden alussa vaihtoautokauppa kävi melko vireästi, mutta uusien autojen myynnissä oli sen sijaan rauhallisempaa. Korjaamolla töitä taas on ollut aika lailla sopivasti.

Toimitusjohtaja Aki Väänänen luotsaa Väänäsen Autoa kolmannessa polvessa.

Toimitusjohtaja Aki Väänäsen mukaan vaihtelevan markkinatilanteen taustalla on monta tekijää. Muun muassa korkojen ja energiahintojen nousu, uusien autojen toimitushaasteet, Euroopan kriisi sekä yleinen epävarmuus vaikuttavat asiakkaiden käytökseen.

”Kokonaisuudessaan tunnelma on kuitenkin ollut mielestäni pirteämpi kuin viime vuoden lopulla”, Väänänen toteaa.

Juhlavuosi meneillään

Väänäsen Autolle tulee tänä vuonna täyteen 60 toimintavuotta. Aki Väänäsen isoisä Kauko Väänänen perusti yrityksen vuonna 1963 Kuopion keskustaan.

Yritys on edustanut Nissania alusta asti, ja onkin yksi Euroopan vanhimpia Nissan-liikkeitä. Vuosien varrella Väänäsen Auto on edustanut Nissanin ohella muitakin automerkkejä, ja tällä hetkellä valikoimaan kuuluu myös Subaru.

Väänäsen Auto on edustanut Nissania 1960-luvun alusta lähtien. Qashqain uudelta e-Power-versiolta odotetaan hyvää myyntiä.

Tärkeät kanta-asiakkuudet

Väänäsen Auton pitkäjänteinen toiminta näkyy myös siinä, että kanta-asiakkuudet ovat autoliikkeelle tärkeitä. Asiakasta kunnioittavan palveluasenteen korostaminen on keskeinen toiminnan piirre.

”Koska myymme autoja nyt kolmannessa polvessa, tavoitteenamme on, että meiltä myös ostettaisiin autoja kolmannessa polvessa.”

Sähköä mallistoihin

Nissanin syömähammas on ollut Qashqai, joka ei ole viime vuosina yltänyt valtakunnallisesti aivan parhaimpien vuosiensa myyntitasolle.

Yleiskorjaamon lisäksi Väänäsen Autolla on täyden palvelun vauriokorjaamo. Kari Virrantalo suorittaa tuulilasin vaihtoa.

Nyt nostetta myyntiin odotetaan Qashqain e-Power- sekä kevythybridiversioista. e-Powerissa auton liikuttamisesta huolehtii ajoakulta virtaa saava sähkömoottori. Autossa on myös polttomoottori, jonka tehtävänä on kuitenkin ainoastaan tuottaa sähköä ajoakulle.

Qashqain lisäksi keskeinen osa mallistoa ovat sähköautot Leaf sekä Ariya, joka saatiin myyntiin viime vuoden lopulla. Yli kymmenen vuotta markkinoilla ollut Leaf kiinnostaa edelleen asiakkaita, sillä viime vuonna rekisteriin pantiin 895 Leafia.

Teksti ja kuvat: Arto Vänttinen

Teksti on lyhennelmä Suomen Autolehden 3/23 numerossa olleesta artikkelista. Koko artikkelin voit lukea tilaamalla lehden täältä!