Jeep Avenger on Vuoden Auto Euroopassa 2023

Kompakti Jeep Avenger on kaikkien aikojen ensimmäinen Jeep, joka on voittanut Euroopassa Car of the Year -tittelin.

Avenger aloittaa uuden aikakauden Jeepin mallistossa Euroopassa.

B-SUV -segmenttiin sijoittuva malli on 4,08 metrin pituudellaan Jeepiksi melko kompakti auto.  Avenger on täyssähkömalli, jonka voimalinja tuottaa tehoa 115 kW (156 hv), maksimiväännön ollessa 260 Nm. Avenger on varustettu 54 kWh akustolla, jolla sen toimintamatka on jopa 400 kilometriä (WLTP).

Uusille urille

Avenger aloittaa uuden aikakauden Jeepin mallistossa Euroopassa. Merkki lupaa esittelevänsä vuoteen 2025 mennessä yhteensä neljä täysin uutta sähköautoa, ja lupaa olevansa Euroopassa täysin sähköinen vuoteen 2030 mennessä. Mallitarjonta tulee keskittymään aiempaan tapaan erilaisiin SUV-vaihtoehtoihin.

”Voittajamalli heijastaa vakuuttavalla tavalla aikaa, johon automaailma on tullut. Samalla se säteilee muotoilullaan tunnetun merkin edessä olevaa muutosta. Jeep Avenger on todellinen eurooppalainen. Siinä on niin paljon hyviä ominaisuuksia, että tyytyväinen tuomaristo seisoo Vuoden auto 2023 -tittelin takana”, sanoo Car of the Yearin uusi puheenjohtaja Søren W. Rasmussen.

Suomeen uutuus saadaan kevättalvella. Avengeria seuraavat Recon ja Wagoneer ”S” -täyssähköautot. Lisäksi merkki on ensi vuonna lanseeraamassa ladattavan hybridiversion ylellisestä Grand Cherokee -mallista sähköistettyjen Wrangler-, Compass- ja Renegade-mallien rinnalle.