Autokorjaamomessut tekee paluun

Autokorjaamomessut palaa Helsingin Messukeskuksen ohjelmistoon ensi vuonna.

Autokorjaamo 2025 -messut järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 14.–15.3.2025. Odotetuilla Autokorjaamomessuilla korjaamoalan ammattilaiset kohtaavat ja saavat tärkeää tietoa alan kehityksestä ja uutuustuotteista.

Messujen toimeksiantajana on Suomen Autoteknillinen Liitto yhteistyössä Teknisen Kaupan Liiton Korjaamolaitetoimittajat-jaoston ja Suomen Varaosakaupan Keskusliiton kanssa. Käytännön toteutuksesta vastaa Helsingin Messukeskus.

Ajankohta on valittu niin, että Messukeskuksessa on samaan aikaan Auto 2025 koeajo- ja myyntitapahtuma (14.–16.3.2025).

Autokorjaamomessut kokoaa yhteen alan ammattilaiset.

Ala kehittynyt paljon

Autokorjaamomessut järjestettiin edellisen kerran vuonna 2018. Silloin messuilla vieraili yli 5600 alan ammattilaista.

Tämän jälkeen autoalalla on ehtinyt tapahtua paljon. Autojen tekninen kehitys ja erityisesti autojen sähköistyminen edellyttävät alan ammattilaisilta uudenlaista osaamista.

Alalle on tullut myös paljon uusia ammattilaisia, jotka eivät ole aiemmin käyneet Autokorjaamomessuilla. Uusia työntekijöitä autokorjaamoala tarvitsee jatkossakin.

Suomen Autoteknillisen Liiton toiminnanjohtaja Pasi Perhoniemi odottaa innolla tapahtumaa.

”Nyt on mennyt monta vuotta ilman koko alan yhteen keräävää ammattitapahtumaa, jollaista ala todellakin tarvitsee. Tällä hetkellä eletään edelleen taloudellisesti haasteellisia aikoja, mutta autoja täytyy kuitenkin aina huoltaa ja korjata”, Perhoniemi sanoo.

Autokorjaamomessuille tuodaan esille alan uutuustuotteet.

Uutuustuotteita ja kiinnostavaa ohjelmaa

Alan yritysten on tehtävä investointeja laitteisiin ja henkilöstöön, jotta ne voivat menestyä ja tehdä tulosta. Messujen kattava tarjonta onkin rakennettu palvelemaan korjaamoalan yritysten kehitystarpeita.

Esillä on korjaamoiden koneita ja laitteita sekä varaosia, tarvikkeita ja renkaita. Uutuustuotteiden esittelyn ja työnäytösten rinnalle rakennetaan lisäksi ammattilaisohjelma, joka tukee yrittäjien onnistumista ja päivittää alan ammattilaisten tietoja.

“Nyt usean vuoden tauon jälkeen on paljon näytettävää ja uutta tietoa. Toivotankin kaikki alan ammattilaiset – uudet ja pidempään alalla olleet – mukaan messuille”, Perhoniemi toteaa.