Auto-tapahtuma tekee paluun

Auto-tapahtuma järjestetään Messukeskuksessa ensi vuoden maaliskuussa.

Autoilun suurtapahtuma Auto 2025 palaa Messukeskukseen 14.–16.3.2025.

Tapahtuma oli tarkoitus järjestää jo vuonna 2020. Ensin koronakriisi ja sen jälkeen autoalaa koetellut komponenttipula kuitenkin siirsivät tapahtuman vuoteen 2025.

Käyttövoimamurros on tuonut mielenkiintoisia uutuuksia mallivalikoimiin. Kuva Messukeskus.

Vahva tilaus

Auto-tapahtumalle on järjestäjän mukaan vahva tilaus. Talouden taantuman ennakoidaan jäävän lyhytaikaiseksi. Vuoden 2025 aikana uusien autojen kysynnän odotetaan elpyvän viime vuosien matalasuhdanteesta.

Positiivista näkymää tukee se, että autojen kysyntään heijastuva rahoituksen korkokanta on kääntymässä laskuun.

”Koronatauon jälkeen on taas upeaa päästä rakentamaan Pohjoismaiden suurinta autotapahtumaa. Nähtävänä ja koettavana tulee olemaan ennätyksellisen kattava automerkki- ja käyttövoimavalikoima”, Autotuojat ja -teollisuus ry:n toimitusjohtaja Tero Kallio kertoo.

Tapahtumaan odotetaan tuhansia autoilusta kiinnostuneita vieraita. Kuva Messukeskus.

Valmistelut käynnissä

Auto 2025:n toimeksiantaja Autotuojat ja -teollisuus ry täyttää ensi vuonna 100 vuotta. Kyseessä on siis aiempaakin kattavampi juhlanäyttely.

Autoala valmistautuukin innolla ensi vuoden yhteiseen suurtapahtumaan. Automallien valikoima on viime vuosina laajentunut. Valikoimassa on yhä monipuolisempi kattaus eri tarpeisiin soveltuvia automalleja.

Meneillään oleva käyttövoimamurros on tuonut monia mielenkiintoisia uutuuksia mallivalikoimaan. Moderneja polttomoottori- ja -hybridiautoja unohtamatta erityisesti ladattavat autot tulevat olemaan vahvasti esillä tapahtumassa.

Auto-tapahtumalle on järjestäjän mukaan vahva tilaus. Kuva Messukeskus.

Viimeksi vuonna 2018

Autojen lisäksi Auto 2025 -tapahtumassa esitellään monipuolisesti myös erilaisia latauspalveluja ja autoilun oheispalveluja.

”Auto 2025 -tapahtuman teemana ovat paitsi autouutuudet ja autoilun tulevaisuus, myös autoalan satavuotinen historia Suomessa”, Tero Kallio toteaa.

Auto-tapahtuma järjestettiin edellisen kerran vuonna 2018 ja silloin siellä vieraili 27 000 kävijää.

Suomen Autolehti sähköisenä Lehtiluukusta! Vain 7,90 euroa per lehti!