Ajankohtaista

Selaa kaikkia »

SATL:n jälkimarkkinabarometri

02.12.2020

SATL:n jälkimarkkinabarometri luo uskoa tulevaan

SATL:n jälkimarkkinabarometrissa nousevat esille koronan vaikutukset liiketoimintaan ylipäätään sekä auton voimalinjan sähköistymisen mukanaan tuomat osaamishaasteet.

Barometrissä lähes kolmannes arvioi kuluvan vuoden liikevaihdon pysyvän ennallaan. Seuraavaksi suurimmat vastausosuudet tulevat 'laskee 5–10 %' tai 'nousee 5–10 %' näkemyksille, ja näistäkin nousee-vaihtoehto oli suuremman joukon kanta (24 % / 18 %). Keskimäärin barometri kuitenkin povaa liikevaihdolle reilun kolmen prosentin laskua.

Kannattavuuden osalta asetelma on kutakuinkin sama, mutta peilikuva. Noin kolmannes uskoo sen pysyvän ennallaan. 'Paranee hieman' ja 'heikkenee hieman' kannat menevät jaolla 20 % / 32 % pessimistisen puolelle.

Uskoa riittää, kun pyydetään arvioimaan korjaamotoiminnan muutosta seuraavan kolmen vuoden aikana. Yli kolme neljästä uskoo liiketoiminnan pysyvän ennallaan tai kasvavan.

Tuloksista näkyy kuitenkin hienosti, miten korjaamoilla on herätty tekniikan nopeaan muutokseen. Henkilökunnan koulutus ponnistaa kärkeen edelliskerran panostukset ja investoinnit -listan sijalta kahdeksan.

Lue SATL:n jälkimarkkinabarometrin tulokset joulukuun Suomen Autolehden artikkelista. Hieman epäselvän painotuloksen kohteeksi jääneet graafit löytyvät myös täältä.

Tilaa Suomen Autolehti tai osta irtonumero.